Z velikim veseljem vam sporočamo, da smo v sodelovanju s Pedosano pripravili BREZPLAČNO delavnico za mlajše otroke (od kobacanja do 3. leta starosti) v naši Gibalnici, ki bo v SOBOTO, 14. 9. 2019, in sicer:

– kobacači ob 10:00 in 14:00
– hodiji ob 12:00 in 16:00
Dobimo se v Pustolovskem parku Geoss, na naslovu Slivna 15, 1252 Vače (Lokacija). Parkirišče se nahaja približno 300m od samega vhoda v park. Zatorej priporočamo, da – v kolikor vaš otrok še ne hodi sam – vzamete s seboj tudi voziček ali nosilko.
Cena: Delavnica in preizkus poligona bosta BREZPLAČNA.
Tema: Na delavnici vam bo Pedosana na kratko predstavila, zakaj je gibalni razvoj v prvih treh letih najbolj pomemben in kako vpliva na celo življenje. Usmerjali vas bodo, kako lahko vplivate na dober gibalni razvoj vašega otroka in na napake, ki jih najpogosteje delate v tem obdobju. Preko uporabe poligona vam bodo svetovali, zakaj je tovrstno gibanje dobro za vašega otroka, na kakšen način ga lahko spodbujate in ga učite gibalnih veščin. Odgovorili vam bodo tudi na vprašanja v zvezi z gibalnim razvojem do 3. leta starosti.
Trajanje delavniceDelavnica bo trajala 45 minut, nato pa lahko vaši dojenčki /otroci v vašem spremstvu še naprej po mili volji raziskujejo gozdni svet po svoje.
Prijave: obvezne na pedosana@pedosana.si.
Oprema: Bodite udobno oblečeni. Priporočamo vam, da s seboj vzamete rezervna oblačila za otroke, ker saj veste – radi raziskujejo tudi tam, kjer ni treba 😉
V primeru slabega vremena bo delavnica žal odpovedana. A vendar upamo, da nam bo vreme tokrat naklonjeno. 
Število prijav je omejeno, zato vas prosimo, da svojo prisotnost sporočite najkasneje do petka, 13. 9. 2019 na naslov pedosana@pedosana.si.
O GIBALNICI ZA NAJMLAJŠE
V Pustolovskem parku Geoss smo letos v sodelovanju s Pedosano, centrom gibalnega razvoja dojenčkov in otrok, zgradili Gibalnico za otroke. Združili smo dolgoletna znanja in izkušnje in z zagotovostjo lahko trdimo, da je nastal edinstven prostor v naravi, v katerem bo uživala prav vsa družina. Del Gibalnice, ki smo jo poimenovali »Poligon« smo namenili otrokom od kobacanja do 3. leta starosti.
Poligon je strokovno načrtovan projekt, sestavljen iz 17 različnih gibalnih in čutnih elementov, zgrajenih iz popolnoma naravnih materialov, z namenom spodbujanja naravnih vzorcev gibanja, kot so plazenje, lazenje, vstajanje, počepanje, vrtenje okoli osi, hoja ter stimulacije čutil preko dotikov z dlanmi na različne podlage. Na Poligonu bodo najmlajši preizkušali različne podlage, odkrivali različne načine gibanje ter se soočali z različnimi ovirami.
Pri uporabi Poligona morajo otroka OBVEZNO spremljati starši ali skrbniki. Če vaš otrok že hodi, ga vseeno spodbujajte k premagovanju ovir po vseh štirih (po dlaneh in kolenih), saj bo ob tem spodbujen h koordinacij, ravnotežju, finomotoriki in graditvi dobre telesne sheme. Vse to mu bo odlična popotnica pri soočanju z ovirami v vsakodnevnem življenju.
Nazaj
NOČ ČAROVNIC V PUSTOLOVSKEM PARKU GEOSS
Naprej
NAGRAJUJEMO PRIZADEVNE