Povej prijateljem

Športni in/ali naravoslovni dan v Pustolovskem parku Geoss

V Pustolovskem parku Geoss lahko z učenci in dijaki preživite ves dan, lahko pa dan pri nas začnete ali končate.

OPIS

V Pustolovskem parku Geoss je na šestih trasah različnih težavnostnih stopenj na voljo 91 plezalnih elementov. Vsak obiskovalec parka si sam izbere, katere trase želi ali zmore preplezati. Vaje Pustolovskega parka Geoss so postavljene na različno visoke platoje dreves, od 1 m do 25 m od tal. Sprehod med krošnjami dreves lahko zaključite s spustom po jeklenici (Orjaški spust) v skupni dolžini 915 m, pri čemer se dvignete 25 m od tal in lahko letite tudi do 60 km/h.

PRIPRAVA IN VARNOST

Za obisk pustolovskega parka ni potrebna posebna predpriprava, fizična pripravljenost ali gibalne spretnosti. Vsi obiskovalci so pri izvajanju vaj varovani. Za prijetno, predvsem pa varno, doživetje pustolovskega parka poskrbijo izkušeni inštruktorji.

DOSTOP DO PARKA

Do parka je možen dostop v lastni režiji z avtom ali avtobusom ter kombinacija v sodelovanju s Slovenskimi železnicami. Za zadnjo možnost se lahko obrnete na Polonco Novak Trajkovič (polonca.novak-trajkovic@slo-zeleznice.si ali 02 292 23 85) ter se dogovorite za prevoz z vlakom do Litije ter posebnim avtobusom od postaje v Litiji do Pustolovskega parka Geoss.

DODATNE AKTIVNOSTI

Označena sprehajalna pot okrog Pustolovskega parka Geoss vas popelje mimo zgodovinskih znamenitosti, geometrijskega središča in naravnih danosti, ki jih v teh koncih ne manjka. Lahko se odpravite tudi na pohod do Vač (približno 2 km) in si pogledate Arheološko pot Vače, ki je v letu 2015 dobila nagado za najboljšo tematsko pot. Ali pa za vaše pustolovce in pustolovke v sodelovanju z Družinskim gledališčem Kolenc organiziramo še etnološki del programa, ki vključuje ogled samooskrbne kmetije, spoznavanje kmečkih pripomočkov in kmečke igre.

CENIK

Vstopnina v Pustolovski park Geoss

SKUPINA TRAJANJE MAKSIMALNO ŠTEVILO OTROK CENA NA OSEBO
vrtci 3 - 4 ure 25 12 EUR
1. triada OŠ 3 - 4 ure 50 12 EUR
2. in 3. triada OŠ 3 - 4 ure 120 17 EUR
srednja šola 3 - 4 ure 120 17 EUR

Dodatno za 3. triado in srednje šole

Spust po orjaški jeklenici v skupni dolžini 915 m. Cena na osebo je 5 EUR, a velja samo ob nakupu vstopnice za Pustolovski park Geoss.


DODATNA DOŽIVETJA V PUSTOLOVSKEM PARKU GEOSS

1. Doživetja med krošnjami in vodenje z doživljanjem umetnosti in narave na območju Vač in GEOSSa

Učence in dijake bo po poteh okrog Pustolovskega parka Geoss popeljala skupina gledališčnikov, članov Družinskega gledališča Kolenc. Informacije so podane s pomočjo doživljanja umetnosti in narave (na zabaven način, z ljudskimi šegami in navadami, pravljičnimi bitji in s slovenskimi simboli). Vodenje na tak način je izjemno privlačno in nenavadno.

Program traja od 5 do 7 ur.

Cena na osebo je 24 EUR in vključuje vstopnino v Pustolovski park Geoss ter vodeno doživetje okolice.


2. Etnološki dan, ki ga zaključite s pustolovščino med krošnjami dreves

Etnološki dan je zasnovan v sodelovanju z družino Kolenc in vključuje ogled samooskrbne domačije, spoznavanje kmečkih pripomočkov in kmečke igre. Etnološki program lahko traja do 3 ure:
1. ogled samooskrbne domačije v Etnološki vasi Slivna, kjer učenci/dijaki prejmejo tudi zloženko Etnološke vasi Slivna - trajanje 1 uro,
2. zabavni kviz o poznavanju raznih kmečkih pripomočkov in njihove uporabe - trajanje 30 min,
3. zabavne kmečke igre - trajanje od 30 min do 1 uro in pol. Glede na čas in sposobnosti pa lahko zbiramo med vlečenjem vrvi, metom podkvic, hojo na hoduljah, skaknjem v vrečah, tekmovanje v spretnosti pobiranja pridelkov (najhitrejša kmetija), prenašanjem tovora in samokolnico (spretnost krmarjenja in prenašanja nerodnih predmetov). Vse naloge so tekmovalnega značaja, Učenci/dijaki pa so nagrajeni s prisrčno spominsko nagrado.

Program traja 2 do 3 ure.

Cena na osebo je 24 EUR in vključuje vstopnino v Pustolovski park Geoss ter voden etnološki dan.

 

DODATNE AKTIVNOSTI

V okolici parka se porajajo tudi možnosti za dodatne brezplačne športne aktivnosti. Imamo veliko nogometno travnato igrišče, označene planinske poti z različno dolžino hoje. Prav tako obstaja mnogo gozdnih poti, kjer je možno izvesti izobraževalno orientacijski tek/pohod.

CELODNEVNE AKTIVNOSTI

Če pa si želite celodnevnih aktivnosti, smo ravno tako pravi naslov za vas. Pustolovščine iz parka se lahko nadaljujejo skozi cel dan.

Predšolski otroci so lahko prisotni pri kmečkih opravilih na bližnji kmetij (ročna molža krav, kako se žene krave na oziroma s paše), za osnovnošolce priredimo kmečke igre ali pastirski dan , srednješolce pa lahko s kajaki zapeljemo po reki Krki, ali pa z raftom po reki Savi

Vabimo vas, da nas s svojimi otroci/učenci/dijaki obiščete in se sami prepričate o vseh pozitivnih učinkih dneva preživetega med drevesnimi krošnjami.

Za več informacij, najavo in oblikovanje ponudbe samo za vaše potrebe smo vam na voljo na info@pustolovski-park-geoss.si ali na 030 332 332.