Povej prijateljem

Športni in/ali naravoslovni dan v Pustolovskem parku Geoss

Pustolovski park Geoss je največji pustolovski park v Sloveniji in lahko sprejme do 120 oseb naenkrat. Doživetje običajno traja 4 ure, lahko pa razdelimo skupino na več manjših in istočasno sprejmemo tudi do 220 učencev.

OPIS

V Pustolovskem parku Geoss je na šestih trasah različnih težavnostnih stopenj na voljo 91 plezalnih elementov. Vsak obiskovalec parka si sam izbere, katere trase želi ali zmore preplezati. Vaje Pustolovskega parka Geoss so postavljene na različno visoke platoje dreves, od 1 m do 25 m od tal. Sprehod med krošnjami dreves lahko zaključite s spustom po jeklenici (Orjaški spust) v skupni dolžini 915 m, pri čemer se dvignete 25 m od tal in lahko letite tudi do 60 km/h.

PRIPRAVA IN VARNOST

Za obisk pustolovskega parka ni potrebna posebna predpriprava, fizična pripravljenost ali gibalne spretnosti. Vsi obiskovalci so pri izvajanju vaj varovani. Varovalna oprema in varnostni sistemi so certificirani in po direktivah evropskih standardov za pustolovske parke. Za prijetno, predvsem pa varno, doživetje pustolovskega parka poskrbijo izkušeni inštruktorji.

DOSTOP DO PARKA

Do parka je možen dostop v lastni režiji z avtom ali avtobusom ter kombinacija v sodelovanju s Slovenskimi železnicami. Za zadnjo možnost se lahko obrnete na Polonco Novak Trajkovič (polonca.novak-trajkovic@slo-zeleznice.si ali 02 292 23 85) ter se dogovorite za prevoz z vlakom do Litije ter posebnim avtobusom od postaje v Litiji do Pustolovskega parka Geoss.

DODATNE AKTIVNOSTI

Označena sprehajalna pot okrog Pustolovskega parka Geoss vas popelje mimo zgodovinskih znamenitosti, geometrijskega središča in naravnih danosti, ki jih v teh koncih ne manjka. Lahko se odpravite tudi na pohod do Vač (približno 2 km) in si pogledate Arheološko pot Vače, ki je v letu 2015 dobila nagado za najboljšo tematsko pot. Ali pa za vaše pustolovce in pustolovke v sodelovanju z Družinskim gledališčem Kolenc organiziramo še etnološki del programa, ki vključuje ogled samooskrbne kmetije, spoznavanje kmečkih pripomočkov in kmečke igre.

CENIK

Vstopnina v Pustolovski park Geoss

SKUPINA TRAJANJE MAKSIMALNO ŠTEVILO OTROK CENA NA OSEBO
vrtci 3 - 4 ure 25 12 EUR
1. triada OŠ 3 - 4 ure 50 12 EUR
2. in 3. triada OŠ 3 - 4 ure 120 17 EUR
srednja šola 3 - 4 ure 120 17 EUR

Dodatno za 3. triado in srednje šole

Spust po orjaški jeklenici v skupni dolžini 915 m. Cena na osebo je 5 EUR, a velja samo ob nakupu vstopnice za Pustolovski park Geoss.

 

DODATNE AKTIVNOSTI

V okolici parka se porajajo tudi možnosti za dodatne brezplačne športne aktivnosti. Imamo veliko nogometno travnato igrišče, označene planinske poti z različno dolžino hoje. Prav tako obstaja mnogo gozdnih poti, kjer je možno izvesti izobraževalno orientacijski tek/pohod.

CELODNEVNE AKTIVNOSTI

Če pa si želite celodnevnih aktivnosti, smo ravno tako pravi naslov za vas. Pustolovščine iz parka se lahko nadaljujejo skozi cel dan.

Predšolski otroci so lahko prisotni pri kmečkih opravilih na bližnji kmetij (ročna molža krav, kako se žene krave na oziroma s paše), za osnovnošolce in srednješolce priredimo kmečke igre ali pastirski dan, lahko pa organiziramo raftanje po Savi v sodelovanju z zunanjimi partnerji.

Vabimo vas, da nas s svojimi otroci/učenci/dijaki obiščete in se sami prepričate o vseh pozitivnih učinkih dneva preživetega med drevesnimi krošnjami.

Za več informacij, najavo in oblikovanje ponudbe samo za vaše potrebe smo vam na voljo na info@pustolovski-park-geoss.si ali na 030 332 332.