V neposredni bližini Pustolovskega parka Geoss, v malo odmaknjenem prijetnem delu gozda, smo za najmlajše vzpostavili gibalnico za najmlajše. Odmaknili smo nekaj podrastja, dodali naravne elemente (veje, debla in skale, štore), jih povezali s povezovalno potjo, z lesnimi sekanci zaščitili tla in v neposredno bližino postavili ogrevane klopi. Zdaj lahko tudi najmlajši doživijo čisto pravo pustolovščino v gozdu.

INOVATIVEN NAČIN GIBANJA NAJMLAJŠIH

Gibalnico za najmlajše je namenjena doječkom in otrokom do 3. leta. Sestavlja jo poligon narejen iz 17 različnih elementov, na katerem bodo najmlajši preizkušali različne podlage, se gibali na različne načine, zaznavali različne oblike in bili soočeni z različnimi ovirami. Poligon dopolnjujejo enostavna plezala in razporeditev štorov, debel, skal in vej, ki spominja na bivalne prostore našega doma (kuhinjo, jedilnico ...). Tla so zaščitena z lesnimi sekanci, da ublažijo morebitne padce, vse skupaj pa povezuje povezovalna pot. Najmlajši se po gibalnici lahko gibajo sami ali v spremstvu svojih staršev.

Gibalnico za najmlajše smo zasnovali skupaj s strokovnjakinjami iz centra gibalnega razvoja dojenčkov in otrok, Pedosana. V Pedosani učijo starše, kako spodbujati gibalni razvoj dojenčkov. Takoj po rojstvu učijo pravilnega rokovanja, ki ga ob napredovanju dojenčkovega razvoja dopolnujejo, ter usmeritev, ki so v skladu z njegovim razvojem primerne. »Gibalni razvoj se začne že v maminem trebuhu in je še posebej intenziven do tretjega leta starosti, zato je še kako pomembno, kako z njim rokujemo in ga spodbujamo pri njegovi razvojni poti vse od rojstva dalje. Zelo pomembno je, da mu omogočimo čim več izkušenj, raziskovanja lastnega telesa in prostega gibanja na tleh,« pravijo Pedosanke.

DRUŽENJE

V neposredni bližini gibalnice stojijo ogrevane klopi, kjer odrasli in utrujeni malčki lahko posedajo, klepetajo, izmenjujejo izkušnje ali preprosto počivajo.

Na ogrevanih klopeh so predvsem zgodaj spomladi in pozno jeseni dobrodošli tudi starši in stari starši, ki bodo male pustolovce pripeljali v Pustolovski park Geoss, a se z njimi ne bodo podali na sprehod med krošnje dreves ali v gibalnico za najmlajše.

VARSTVO OTROK

Za velike pustolovke in pustolovce z majhnimi otroki smo pripravili možnost varstva. Ob določenih terminih je v Gibalnici animator, ki poskrbi za varstvo vašega najmlajšega (otrok do 3. leta starosti), medtem ko se vi sprehajte med krošnjami dreves ali se razvajate na Gozdnem čutnem razvajanju. Termini organiziranega varstva so objavljeni na naši spletni strani www.pustolovski-park-geoss.si.

RAZVOJNE GIBALNE URICE V GIBALNICI

V sodelovanu s Pedosankami iz centra gibalnega razvoja doječkov in otrok izvajamo Razvojne gibalne urice. Z uporabo poligona in drugih elementov v gibalnici strokovnjakinje učijo starše, kako spodbujati gibalni razvoj dojenčkov in najmlajših, s tem pa spodbujajo njegov telesni in mentalni razvoj. Termini izvajanja Razvojnih gibalnih uric so objavljeni na naši spletni strani www.pustolovski-park-geoss.si.

NARAVNI MATERIALI

Za postavitev Gibalnice za najmlajše smo uporabili samo naravne materiale, ki smo jih našli okrog prostora, kjer se Gibalnica nahaja. Uporabili smo drevesa, les, štore, skale, storže, iglice in zemljo ter vse skupaj umestili v prostor na način, ki ne škoduje gozdu. Otrok v Gibalnici je v neposrednem stiku z naravo, a hkrati dovolj zaščiten, da se lahko po njej giba samostojno in doživi čisto pravo pustolovščino.

REZERVACIJE

Za posameznike in družine rezervacije niso potrebne.
Skupine, večje od 10 oseb, pa prosimo, da se pred obiskom najavite preko spodnjega obrazca ali nas pokličete na 030 332 332

 


Polja z * so obvezna.